Працівники ТОВ «Авакс Проф» приступили до аварійного ямкового ремонту

Працівники ТОВ «Авакс Проф» приступили до аварійного ямкового ремонту

На замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області працівники ТОВ «Авакс Проф» приступили до аварійного ямкового ремонту на дорогах Тернопільщини, які обслуговуються підприємством. 

Головною ціллю проведення ямкового ремонту є забезпечення безпечного руху транспорту автошляхами загального користування та не допустити подальшого руйнування проїжджої частини.  Ліквідація ямковості, яку здійснює ТОВ «Авакс Проф», триває на дорогах М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (ділянка Тернопіль – Підволочиськ), Р-39 Броди – Тернопіль, Р-41 – обхід Тернополя.

На жаль, стан доріг є незадовільним, констатують у підприємстві. Дороги  Тернопільщини будувалися ще у 70-их роках і не були розраховані на такий машинопотік. Одною з основних причин руйнування доріг є суттєве перенавантаження великотонажних автомобілів,  що вкрай негативно відображається на шляхах. Пришвидшують руйнацію проїжджої частини і перепади температури з «+» на «-». В результаті сукупних факторів дорожнє покриття втрачає свою несучу здатність, утворюються ями, вибоїни, напливи та інші руйнації.

До слова, проблему перевантажених автомобілів, внаслідок руху яких не уникнути руйнування доріг,  порушив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спеціальної наради з питань розвитку дорожнього господарства, йдеться на сайті «Кабінету міністрів України».

«Ми витрачаємо мільярди гривень на будівництво, а потім навантажують і перевантажують транспорт і, таким чином, руйнують дороги. У нас за різними оцінками біля 50% транспорту їздить з порушеннями вагових норм», – зазначив Володимир Гройсман.

Враховуючи те, що триває ямковий ремонт, просимо водіїв бути більш уважними на вказаних ділянках та звертати увагу на дорожні знаки, особливо там, де здійснюються роботи.